Snijzaal

Afsteken (het voorkwartier van het achterkwartier scheiden)

Bij Havian worden de karkassen op 7 ribben afgestoken. Ook hier wordt uiteraard rekening gehouden met de noden en wensen van de slager. Men kan op 6, 7 of 8 ribben laten afsteken.

Karkas

Elk kwartier is in zijn karkas verkrijgbaar. Er is ook de mogelijkheid om het karkas in 3 te snijden zodat het makkelijker werken is voor de beenhouwer.

Uitbenen

De karkassen worden uitgebeend naar de wensen van de beenhouwer. Hiervoor maken we per beenhouwer een persoonlijke fiche op.

Dit wil zeggen dat we vooraf  samen zitten met de beenhouwer. Zegt deze dan bvb. "De schenkel  van het voorkwartier uitbenen, maar de schenkel van het achterkwartier liever in been" dan doen we het nodige. Zelfs de snij-wijze kunnen we aanpassen, zoals filet pur in 2 snijden of contre in 3 stukken i.p.v. in 2 stukken.  Met deze persoonlijke fiches streven we naar nog meer professionaliteit en een betere service naar de beenhouwer toe. 

Pellen (ook wel PAT genoemd)

De kwartieren kan men laten pellen bij Havian. Bij alle kwartieren verkrijgt men een rendementsberekening zodat de klant goed geïnformeerd is van alle stukken en de hoeveelheid die hij heeft gekocht.

Indien gewenst kan de beenhouwer ook een deelstuk gepeld verkrijgen, bvb. ‘Dikke bil PAT’.

Deelstukken

Alle deelstukken zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn dagelijks vers verkrijgbaar.