.

VanRiekTotVork

 

Dit is de slagzin die duidt op de verticale integratie van de verschillende productieprocessen in het familiebedrijf. De riek als werkinstrument van de kweker/vetmester en het vork als deel van het bestek van de consument van het lekkere vlees.

De familie Hanselaer zal via de boerderij ‘het Bookhamershof’ en de vleesgroothandel ‘Havian’ elke schakel in het productieproces beheersen om zo een uitstekende vleeskwaliteit te kunnen garanderen aan de slager en aan de finale consument.

 

Minister-president op bezoek

Op vrijdag 1 Juni komt Vlaams Minister-president Kris Peeters langs op boerderij Bookhamershof.

  

Na vele negatieve woorden over het Witblauw ras, heeft de familie Hanselaer z'n stoute schoenen aangetrokken en een brief geschreven naar het ministerie van landbouw.

Als reactie op deze noodkreet heeft het kabinet van Minister-president Peeters de pers uitgenodigd op onze boerderij. Dit geeft ons de unieke kans om nog maar eens in de kijker te zetten dat het witblauw ras wel degelijk een kwaliteits en smaakvol product is.

 

Brussel,29 mei 2012

Departement Landbouw en Visserij|Organisatie en Strategisch Beleid
 

UITNODIGING PERSCONFERENTIE


Op vrijdag 1 juni bezoekt Vlaams minister-president Kris Peeters twee landbouwbedrijven. In Zele gaat hij op bezoek bij de familie Hanselaer op het Bookhamershof . Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van het Belgisch wit-blauw-rund.


Wit-Blauw, een Vlaams topproduct.

Minister-president Peeters heeft de afgelopen maanden, in overleg met de rundveesector, een actieplan opgesteld om de sector te ondersteunen. Daaruit kwamen verschillende actiepunten, waaronder het streven naar de Europese erkenning van het Belgisch Wit-Blauw. Het landbouwbedrijf van de familie Hanselaer is een bedrijf dat zich niet alleen richt op de productie van wit-blauw-runderen, maar het heeft ook een uitstekende reputatie opgebouwd als vleesverwerkend bedrijf, Havian (www.havian.be), bekend bij heel wat keurslagers en toprestaurants.

Topchefs Geert Van Der Bruggen van restaurant Lijsterbes en Jean-Pierre Broekaert van restaurant ’t Snoekje, zullen u laten proeven van een stukje vlees dat ze ter plaatse bereiden.
 

Praktisch

17.00 u.- Ontvangst bij Familie Hanselaer op het Bookhamershof (Gentsesteenweg 376, 9240 Zele)

17.10 u.- Bezoek aan het bedrijf en toelichting door minister-president Peeters en de bedrijfsleider

18.30 u. - Afsluiter met een BBQ-proeverij